IS JOUW ONLINE COMMUNICATIE IN TOPVORM?

Om ervoor te zorgen dat je goed gevonden wordt in Google en jouw (potentiële) klanten op regelmatige basis iets van jou horen, heb je een goed uitgewerkt online communicatieplan nodig.

Google Shopping advertenties voor webshops

Door de optimalisatie van het Google AdWords profiel en de activatie van remarketing (het opnieuw gaan benaderen van een doelgroep) slaagden wij er in om met hetzelfde advertentiebudget de verkopen met 45% te doen stijgen.

Via Google Shopping advertenties kan je uw productgamma onmiddellijk laten weergeven wanneer iemand op het Google netwerk zoekt. Op die manier krijgen ze onmiddellijk een foto en de prijs van het product te zien en worden ze onmiddellijk naar de juiste productpagina omgeleid.

Opzet en integratie met de webshop

Om gebruik te kunnen maken van Google Shopping advertenties werd de XML-datafeed van de webshop aangepast om op die manier automatisch te worden ingeladen en steeds de juiste stockvoorraad weer te geven bij een zoekopdracht. Vervolgens werden de Google Shopping advertenties aangemaakt.

Het inzetten van Google Shopping advertenties was een betere keuze dan enkel en alleen maar te werken met het Google zoeknetwerk.

Focus op remarketing in het Google Display Netwerk

Wanneer bezoekers van een website een specifiek product op de website bezoeken, krijgen ze in het Google AdWords Display netwerk aangepaste advertenties van dat product te zien. De doelgroep reageerde beter op de aangepaste advertenties en het aantal gevulde winkelmanden steeg verder door, samen met het aantal bestellingen.

Verhogen van de klantenloyaliteit

E-mailmarketing is een excellent medium voor webshops op de klantenloyaliteit te verhogen. Wist je bijvoorbeeld dan 70% van jouw potentiële klanten niet meer bij jou koopt wanneer ze niets meer van jou horen?

Via e-mailmarketing automatisatie zorgen wij ervoor dat we geen enkele klant meer uit het oog verliezen en zenden we een maandelijkse nieuwsbrief uit. De resultaten zijn dan ook hallucintant, een openrate van meer dan 50% en gemiddeld 12% van de nieuwsbrieflezers klikt door naar de website.

DE REFERENTIES

contact-icon
Adres:

Adriaan Brouwerstraat 22 bus 0101

9700 Oudenaarde

BE 0671.484.775

contact-icon
BEL ONS:

T. +32 489 546 550